Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Zorgverzekeraars het kan beter, veel beter.

Zijn jullie dit jaar ook verhuisd van zorgverzekeraar? Ik wel. Ik ben overgestapt van de ene naar andere zorgverzekeraar nog even snel op Oudjaarsdag.


Zorgverzekeraars

Ik zat bij de Ohra en ik ging toch eens zoeken op een vergelijkingssite waar ik beter en goedkoper terecht kon. Dat zoeken op die vergelijkingssites is leuk en aardig maar echt veel heb je er niet aan. Ik ben overgestapt omdat ik een tientje per maand kon besparen en dat is toch een etentje met mijn vrouw extra dit jaar. Maar, of ik er buiten dat tientje per maand nu echt op vooruit ben gegaan? Ik weet het niet. Ik ben nu in ieder geval klant van de Friesland zorgverzekeraar en ik zal ook dit jaar hopelijk niet boven mijn eigen risico van € 350 uitkomen.

Ik ben natuurlijk niet alleen maar overgestapt voor de maandpremie. Ik ben met verwijzing van mijn huisarts terecht gekomen bij een huidkliniek voor de behandeling van Rosacea. De Ohra vindt dat een cosmetische behandeling en vergoed dat niet. Op alle vergelijkingssites gezocht of een andere verzekeraar dat wel vergoed maar dat is op geen enkele site te vinden. Je moet aan je verzekeraar vragen of die het vergoed en dat hoor je dan een aantal dagen later. Ik heb dus geen flauw idee of mijn nieuwe zorgverzekeraar het vergoed maar daar kom ik nog wel achter.

Wat mij eigenlijk he meest opviel bij het zoeken naar een nieuwe verzekeraar is dat alles zich rich op de prijs en dat je eigenlijk aan de vergelijkingssites niets hebt. Wat moet je vergelijken? Weet jij al wat voor kwaaltjes je het komende jaar krijgt? Zeker is dat naarmate je ouder wordt je steeds meer kwaaltjes krijgt en dat je dus steeds meer uitbreidingen nodig hebt op het basispakket. Dat basispakket dat dus eigenlijk overal hetzelfde is en waarvan de prijs overal ongeveer gelijk is.

Ik mis op die vergelijkssites gewoon eigenlijk een aanbeveling. Ik zou gewoon de willen weten wat de meest uitgebreide zorgverzekering tegen de beste prijs. Gewoon een verzekering waarin alles zit en waar de keuzes beperkt zijn tot een aanvulling voor bevallen of complete dekking voor je gebit. Voor de rest moet alles er gewoon inzitten en ook nog een eigen keus voor de dokter, ziekenhuis en behandeling waar jij voor kiest.

Daar kom ik ook meteen bij de verzekeraars. Die gooien gezamenlijk een half miljard euro weg aan reclame om u en mij te lokken. Als er nou eens een verzekeraar zou opstaan en die zegt: “Wij vergoeden alles, behalve gebitten en als je een kinderwens hebt moet je dat extra verzekeren, en… dat doen wij voor € 120 per maand pp”. Hoe eenvoudig zou dat zijn?

Dan zou ik die verzekeraar ook nog adviseren om volledig digitaal toegankelijk te zijn. Mijn vorige verzekeraar, de Ohra dus, die had niet eens een mobiele app. Als je wilde inloggen om je gegevens in te zien dan moest je dat doen met digid….

Het is zo eenvoudig om alles af te handelen via je mobiel. Van doktersbezoek tot ziekenhuisopname, alles zou je simpelweg moeten kunnen verwerken via je smartphone of via het web. Ook alle informatie die je nodig hebt zou direct toegankelijk moeten zijn. Waarom kan je wel in 1 dag klant worden digitaal maar kan je niet dezelfde dag te horen krijgen of een behandeling vergoed wordt en waar je het beste terecht kan voor die behandeling?

Er is nog ontzettend veel te ontwikkelen voor de zorgverzekeraars. Verbetering van de dekking en de service, daar zouden ze hun marketingbudget en de opgepotte premies in moeten investeren. Daar wacht ik op.