Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Verwijder ik het of toch niet?

logo-header

Misschien wil je eens wat programma’s van je pc verwijderen om plaats vrij te maken, maar van een heleboel geïnstalleerde onderdelen weet je niet direct waar ze vandaan komen en wat ze doen. Er is een nieuwe gratis tooltje die je vertelt welke software je gewoon kan verwijderen en van welke onderdelen je beter af kan blijven.


Het programmaatje heet Should I Remove It? Het programma is opgebouwd dankzij de ‘wisdom of the crowd’: Het programma houdt nl bij welke software allerlei computergebruikers verwijderen en gebruikt die gegevens voor het programma. Hoe hoger het verwijder-percentage dat bij een programma wordt vermeld, hoe meer mensen het al het onderdeel van hun computer hebben verwijderd. Een hoog percentage geeft daarom ook een kleinere kans op problemen wanneer je de software besluit te verwijderen. Dat kan trouwens onmiddellijk vanuit Should I Remove It? zelf, met een druk op de Uninstall-knop.

Een extra meevaller is dat je via Should I Remove It? ook een heleboel te weten komt over de functie en de herkomst van programma’s. De tool vertelt je zelfs – met naam en toenaam – welke onderdelen (mogelijk stiekem) zijn mee geïnstalleerd met andere programma’s, wat zeer verhelderend kan zijn. Het programma  Should I Remove It? geeft veel statistieken. Zo leer je onder meer in welke landen een bepaald programma het vaakst wordt gebruikt, welk versienummer het populairst is, en op welke computermodellen én besturingssystemen de software het meest is geïnstalleerd.

Dit programma is echt handig dus, als je vaak programma’s installeert of juist verwijderd dan is dit programma echt een aanrader.