Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Onderzoek je Facebook statistieken

Er is Facebook-app ontwikkeld die in kaart brengt wie je échte vrienden zijn op het sociale netwerk, en wie je misschien maar beter vermijdt. FriendOrFoe (letterlijk: vriend of vijand) laat zelfs zien hoe anderen over je denken en geeft je ook nog een paar tools om je persoonlijke gegevens veilig te houden. De app kan nog wel wat verbeteren maar op zich is het al een leuk een informatieve site waar je best wat aan kan hebben.


FriendorFoe

Als je FriendOrFoe wil gebruiken moet je natuurlijk eerst via Facebook inloggen. Dan een half uurtje wachten waarna je grote hoeveelheid statistieken krijgt. In die statistiekne kan je heel veel informatie van je vriendenclub zien en natuurlijk ook veel over je eigen gedrag op Facebook.

De meest interessante gegevens vind je op de tabbladen People en Alert. Een klik op People toont je in één oogopslag wie je grootste fans zijn (op basis van likes), welke mensen de meeste content genereren en welke vrienden jou als invloedrijk beschouwen, omdat ze veel van je posts becommentariëren en sharen. Het tabblad Alert is heel interessant want hier kan je zien welke van je vrienden een “risicogroep” vormen.

De tabbladen hebben leuke namen als:

  •  Aliens: ‘Vrienden’ die op zich redelijk sociaal zijn op Facebook, maar weinig tot niet geïnteresseerd zijn in wat jij zoal te melden hebt.
    • Silence of the lambs: Deze figuren hullen zich al maanden in stilte: geen posts of status-updates, en al helemaal geen likes of shares. Misschien tijd om je af te vragen of je deze lui wel echt kent.
  •  Talking to the wall: Best zielig. Deze mensen posten zich werkelijk suf, maar geen hond die erop reageert.
    • Links posters: De knip-en-plakkers. Deze vrienden delen liever websites en content van anderen, dan dat ze iets unieks of persoonlijks posten.