Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nieuw idee, elke dag.

ideeElke dag heb ik wel een nieuw idee. Ideeën over van alles en nog wat. De bron waar ik de ideeën vandaan haal is meestal de krant. Als je de krant bewust leest dan vind je in elke krant wel een idee waar je wat aan hebt of iets mee kan doen. Je moet de krant dan wel lezen vanuit de gedachte dat je misschien wel eens een idee tegenkomt waar jij of iemand anders iets mee kan doen.


Afgelopen week zat ik op het terras (waar anders) en zaten we wat te filosoferen over ideeën die je zoals uit de krant haalt. Eén idee dat was blijven hangen kwam nog voort uit de WK voetbal. Tijdens het WK kon je de wedstrijden vanuit alle hoeken volgen omdat overal camera’s waren opgesteld. Geen beweging van de bal of de spelers kon je ontgaan. Er was slechts een beeld op de wedstrijd wat je niet kon zien en dat is hoe de voetballers de wedstrijd zien.

Daarop voortbordurend is het idee om spelers te voorzien van een cameraatje natuurlijk een logisch vervolg. In veel sporten gebeurd het al dat de sporter voorzien wordt van een camera, denk maar eens aan de autosport. Dus waarom voetballers niet voorzien van een minicamera. Hoe leuk is het als je met Robben meekijkt als hij zijn goals maakt? Nog leuker is het als je tijdens de wedstrijd live kan schakelen tussen de verschillende spelers en gedurende een paar minuten met een speler mee kan kijken. Dat zou het begrip 2e scherm toch wel een stuk spannender maken.

Buiten het voetbal kan je ook een hele andere kant op denken. Hoe spannend is het als je met een brandweerman in actie mee kan kijken of een politieagent? Meerijden met een machinist of een piloot, dagje mee met Jan Smit, je kan het zo gek niet bedenken. Iemand plaatst een camera op zijn lichaam en laat de wereld real-time meegenieten via het internet.

Technisch is het al mogelijk om dit idee te realiseren. Nu is het wachten op de personen die de hele dag met een cameraatje op hun lichaam gaan lopen en die beelden real-time naar een server streamen. Ik ben er van overtuigd dat het komt. Zodra bepaalde personen ontdekken dat je hier geld mee kan verdienen dan is het een kwestie van tijd. Geld kan je er zeker mee verdienen. Niet ik want mijn leven achter een bureau is te saai. Er zal geen mens zijn die wil betalen om met mij mee te kijken gedurende de dag. Maar, er zullen genoeg mensen zijn die wel een klein bedragje over hebben om een top voetbalwedstrijd vanuit het oogpunt van de speler te kunnen volgens. Zo gek zou het toch niet zijn als je voor 1 euro de wedstrijd tegen Spanje had kunnen volgen via Robben, Snijder, Blind enzovoort. Ook kan ik me voorstellen dat er mensen bereid zijn om een euro te betalen en dan een dagje met bijvoorbeeld Gerard Joling mee te gaan bij de opnamen van een Geer en Goor programma. Daar liggen bergen geld voor personen die een publiek weten te trekken.

Dit hele idee heb ik, uitgewerkt in een concept format, onlangs gedeponeerd bij productiemaatschappijen Talpa, Endemol en Eyeworks. Voor hun komt het idee nog wat te vroeg, althans dat lieten ze me weten. Benieuwd of ik in de toekomst één van deze partijen met een variant zie komen. We zullen zien. Vanochtend kreeg ik trouwens alweer een leuk idee door de krant. Daar kom ik volgende keer op terug.