Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

ING…uhhh nee, IMG

Vandaag las ik in het FD dat ING bank op dit moment de snelste groeier is van alle internationale banken op de lijst van sterke merken. Hulde voor de oranje leeuw.


Dat ING een sterk merk is ondervond ik al in 1993. Op dat moment was ik met IMG Holland actief op de Optiebeurs. We hadden een paar tophandelaren op de beursvloer lopen. Deze handelaren kochten en verkochten opties voor onze particuliere klanten. Omdat het zulke goede handelaren waren kregen we ook steeds meer opdrachten van professionele partijen. Ja, en als je een opdracht krijgt van grote partijen dan moet je natuurlijk een tegenpartij vinden. Tijd voor ons om dat te gaan doen in 1993. De grote partijen zaten in Londen dus daar moesten we tussen zien te komen.

Hoe kom je daar binnen bij een partij als Goldman Sachs? Wij hadden geen internet of een Linkedin netwerk in die tijd dus traditioneel het telefoonboek gepakt en maar gaan bellen.

Mijn eerste telefoontje was dus met Goldman Sachs. Ik vroeg naar het hoofd van de afdeling derivaten. Het hoofd van de afdeling kon ik niet te spreken krijgen maar ik kreeg wel een derivatenhandelaar aan de lijn. Die handelaren daar in Londen zaten niet op een praatje te wachten dus ik stak meteen van wal. Ik vertelde dat wij de grootste derivatenbroker waren en dat we graag de optieorders van Goldman zouden verwerken (tikkie overdrijven kan geen kwaad). De handelaar vroeg mij van welke firma ik was en wat mijn functie was. Daarop kon ik oprecht antwoorden dat ik namens IMG belde en dat ik de CEO was. Onmiddellijk werd ik doorverbonden met het hoofd van de afdeling. Daar kreeg ik te horen dat Goldman heel graag zaken met ons wilde doen, of ik maar even naar London kon komen.

Een week later stonden we bij Goldman Sachs in de hal en werden we ontvangen door de directie van dit machtige bedrijf.

Toen we onze visitekaartje uitwisselden werd de verwarring duidelijk. Goldman had gedacht de CEO van ING te ontvangen en niet het bestuur van IMG Holland. Gelukkig werd alles heel sportief opgevangen en wij werden de primaire broker van Goldman Sachs in Amsterdam.

Een beetje brutaal en uitdagend was ons motto zoals je kan zien in onze advertentiecampagnes. We waren wel vakkundig en inderdaad de beste brokers dankzij de uitstekende mensen die bij ons werkten.

Reclameposter IMG Holland

Reclameposter IMG Holland

Reclameposter IMG Holland

Reclameposter IMG Holland