Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hoe maak ik Facebookadvertenties persoonlijk?

Vrijwel iedereen is tegenwoordig wel op Facebook. Gemiddeld 6 miljoen Nederlanders kijken 1 keer per dag op hun Facebookpagina. Op die Facebookpagina vind je de berichten van vrienden en kennissen die je ooit hebt toegevoegd. Daarnaast zie je ook advertenties.


Die advertenties zijn nodig om Facebook gratis te houden en die advertenties zijn niet altijd alleen maar vervelend. Vaak mopperen mensen over advertenties via bijv. Google of Facebook maar die mensen vergeten dan dat je die diensten gratis gebruikt. Als je een krant of een magazine koopt dan betaal je in de eerste plaats een behoorlijk bedrag en dan word je ook nog eens doodgegooid met advertenties in datzelfde blad. Nee, dan zijn Google en Facebook veel vriendelijker door in ieder geval hun diensten gratis aan te bieden. Daarbij zijn de advertenties die je op FB of Google te zien krijgt vaak ook nog relevant voor jou.

Terwijl je in de krant of op TV alleen maar algemene reclames ziet die je ook nog eens niet kan beïnvloeden kan je op Facebook juist heel gedetailleerd bepalen welke advertenties je krijgt te zien en welke niet.

Dat beïnvloeden van de advertenties gaat heel eenvoudig. Er zijn twee methodes die allebei het best uitgevoerd kunnen worden van achter je computer. Laten we beginnen met de methode om Facebook te leren dat een advertentie voor jou niet relevant is. Hoe doe je dat?

  • Je gaat op je FB pagina naar een advertentie.
  • In de rechterbovenhoek heb je een V vormig pijltje, klik daarop.
  • Er verschijnt een menu en daarin verschillende keuzes
  • Je kan dan besluiten dat de advertentie voor jou niet relevant is, maar je kan ook meer informatie krijgen.
  • Als je klikt op “waarom krijg ik dit te zien?” dan zie je precies waarom jij die advertentie te zien krijgt.

Er is een tweede methode en dat is het aanpassen van de gegevens die Facebook over je heeft opgeslagen. Als je naar de pagina advertentievoorkeuren gaat dan kan je aangeven wat jouw interesses zijn maar je kan ook vertellen waar je geen interesse in hebt.

Kijk nog eens goed naar je profiel en advertentievoorkeuren en dan krijg je tenminste advertenties voorgeschoteld waar je misschien zelfs nog iets aan hebt.