Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Handige sites voor handleidingen

Hoe vaak komt het niet voor dat je die handleiding van dat apparaat niet kan vinden? Iedereen maakt dat toch wel eens mee?


Gelukkig is daar het internet en Google. Via die zoekmachine vind je de meeste handleidingen wel. Helaas vind je naast een handleiding ook nog heel veel ander informatie die je niet nodig hebt. Je bent via Google toch nog wel even aan het zoeken naar de juiste gebruikersgids.

Er zijn sites die wat handiger zijn om juist die handleiding te vinden die je nodig hebt. Een van die sites is ManualsLib. Op deze site kan je werkelijk elke handleiding vinden die je nodig hebt. Je vindt er meer dan 1,5 miljoen handleidingen.

manuals

handleidingen

Op de hoeveelheid handleidingen van ManualsLib valt dus weinig aan te merken: de meeste van onze apparaten vind je daar. Wat een beetje jammer is dat er geen filterfunctie is om snel de Nederlandstalige handleiding te vinden. De site richt zich vooral tot Engelstalige gebruikers, en de documentatie is lang niet altijd meertalig, laat staan Nederlandstalig. Mocht je toch een Nederlandse vertaling zoeken, kijk dan eens op sites als Gebruikershandleiding of HandleidingZoek. Hier vind je weliswaar wat minder handleidingen maar wel allemaal in het Nederlands.