Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Goed doel zoekt hulp voor unieke Supermarktactie

Ik ben sinds 2 jaar actief als bestuurder van de Zonnebloem regio Haarlem. Mijn taak is het om de Zonnebloem meer onder de aandacht te brengen en een bredere groep mensen te bereiken en dat is hard nodig. Er is een grote groep mensen die de Zonnebloem wel kennen maar er zijn ook veel mensen die de Zonnebloem niet, of onvoldoende kennen. Aan mij dus de mooie taak om daar verandering in te brengen.


Zoals je misschien weet is de Zonnebloem een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Meer dan 40.000 vrijwilligers zetten zich in voor mensen die een lichamelijke beperking hebben en mensen die (daardoor) in een isolement dreigen te geraken. Voor die mensen zetten wij ons in en dat is hard nodig. Het maatschappelijk belang van organisaties als de Zonnebloem neemt toe in de huidige tijd. Dat vraagt inspanning en aanpassing aan de moderne tijd. Communicatie is daarbij heel belangrijk. Mensen moeten weten waar ze terecht kunnen en of de Zonnebloem een organisatie is die iets voor hun kan doen.

LOGO ZonnebloemVanuit dat oogpunt hebben we, samen met de landelijke organisatie, een unieke actie bedacht die we graag eens als een pilot in Haarlem uit willen proberen. Het is een actie waarbij we één of een paar supermarkten nodig hebben. Als het een succes blijkt te zijn dan kan deze actie landelijk uitgevoerd worden.

Wat is het idee?

Bezoekers van een supermarkt krijgen bij het afrekenen aan de kassa een kanskaart. Met deze kanskaart kunnen ze de net betaalde kassabon terugwinnen. “De Zonnebloem betaalt uw boodschappen”, zou de naam van de actie kunnen zijn.
De persoon die een kanskaart heeft gekregen moet zich aanmelden op de site van de Zonnebloem en hij of zij moet daar een paar persoonlijke gegevens achterlaten (bijv. email adres en leeftijd. Uiteraard moet ook het bedrag van de boodschappen ingevuld worden. Eens per dag of per week wordt er iemand die zich heeft aangemeld uitgeloot en die persoon ontvangt het bedrag van zijn boodschappen terug. Met deze actie komt de Zonnebloem op de radar bij heel veel nieuwe mensen. Uiteraard hopen daardoor veel nieuwe donateurs, vrijwilliger en deelnemers aan onze activiteiten te werven.

Wij willen deze actie graag uitproberen en we zoeken dus een supermarkt in Haarlem die dit graag met ons wil proberen. Uiteraard heb ik al een lokale supermarkt-franchise-keten benaderd maar daar kreeg ik een heel karig antwoord:
Beste Andre , we hebben geen interesse. Onze sponsordoelen zijn reeds bepaald !
Jammer, deze supermarktmensen hebben het blijkbaar niet begrepen. Wij vragen aan deze supermarkt niet om een sponsordoel te worden. Het enig wat wij vragen is of ze onze kanskaarten bij de kassa willen uitdelen. Het kost de supermarkt dus niets!

Mijn concrete vraag dus aan iedereen die dit leest. Kennen jullie een beleidsbepaler bij een supermarkt of een grote winkel zoals bijv. een bouwmarkt/tuincentrum? Kunnen jullie die beleidsbepaler met mij in contact brengen en misschien zelfs al een warm woordje doen voor deze sympathieke actie voor de Zonnebloem? Als je niet zo iemand kent dan is het al heel fijn als jullie dit bericht via sociale media willen verspreiden zodat we uiteindelijk bij de juiste man/vrouw met het hart op de goede plaats uitkomen.

Bedankt alvast.

 

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *