Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Gemeenteraad kiezen maar wie?

By Posted on No tags

Komende zondag, 18 maart is de laatste kans om de kandidaten voor de gemeenteraad in levende lijve te beoordelen. Het Haarlems Dagblad organiseert dan een lijsttrekkersdebat in het Patronaat. De aanvang is 18:00u en ondanks dat dit natuurlijk een vreselijk onhandig tijdstip is voor de zondag kan ik je toch niet anders adviseren dan te gaan!


Bij de gemeenteraadsverkiezingen stem je voor de stad. Je stemt niet voor de landelijke achterkamertjes politiek maar je stemt voor mensen die direct gaan beslissen over de omgeving waarin jij woont. De gemeenteraad beslist over de fietspaden in de stad, het verkeer, hoe ons afval wordt verwerkt, wat parkeren kost, hoeveel woningen er gebouwd gaan worden enz. enz.

Kortom je stemt bepaalt mede hoe jij leeft in jouw stad in de toekomst.

Het heeft dus echt zin om te bestuderen waar de diverse partijen voor staan. Wat Rutte of Pechtold of al die andere beroepspolitici daar in Den Haag zeggen is helemaal niet relevant voor wat hier in onze stad op lokaal niveau gaat gebeuren. Het gaat erom wat onze plaatselijke kandidaten zeggen over wat er met Haarlem gaat gebeuren.

De lokale partijen hebben geen ander belang dan de stad maar blijven vaak klein. Dat komt omdat veel mensen toch nog stemmen met in hun achterhoofd die landelijke politiek. Dat is jammer en ook een verloren kans voor onze stad.

Het is echt heel zinvol om de lokale kandidaten te ontmoeten en daarom beveel ik de bijeenkomst in het patronaat aan. Heb je geen tijd? Doe dan in ieder geval een keer de stemwijzer en bekijk de motivaties van de partijen goed. Als je dat doet met in het achterhoofd dat je voor een lokale partij wil stemmen dan vind je snel genoeg de partij die het bij jouw ideeën aansluit.

Ik wens je veel succes volgende week dinsdag en……. Ga Stemmen!