Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Betalen via Facebook

Gisteren was het aandeel Facebook opnieuw in het nieuws. Facebook heeft een bankvergunning aangevraagd in Ierland. Dat houdt dus in dat Facebook binnenkort betaaldiensten gaat aanbieden. Een volstrekt logische stap in de toekomstroute die dit bedrijf wandelt.


Facebook groiet

Facebook heeft nu al een dominante plaats in de wereld en dat gaat alleen nog maar toenemen. Ik ben er van overtuigd dat dit bedrijf één van de belangrijkste bedrijven ter wereld gaat worden, De kernactiviteit van dit bedrijf is namelijk menselijke communicatie. En wat is voor de bewoners van deze aarde belangrijk? Naast lucht, water en temperatuur is de mogelijkheid om te communiceren een van de bouwstenen van de wereld waar we in leven.

Facebook is de wereldleider op het gebied van menselijke communicatie. We zijn gegroeid van dorpsomroepers in de middeleeuwen via telefooncommunicatie naar het huidige tijdperk waarin het mogelijk is om op elk moment van de dag via beeld en geluid met een hele grote groep mensen te communiceren. Facebook faciliteert on daarbij.

Tsja, en als zoveel mensen via Facebook communiceren waarom zou je al die mensen dan niet extra diensten aanbieden? Facebook weet alles van ons, hoe laat we ongeveer opstaan of naar bed gaan. Waar we naar toe gaan op vakantie of in welk restaurant we graag eten enz. Facebook kan ons dan ook, als geen ander bedrijf in de wereld, in de toekomst gaan faciliteren met precies die zaken die ons persoonlijk interesseren. Ik krijg dus bijvoorbeeld van Facebook geen suggesties voor hardrock muziek, maar wel voor country. Mijn vrouw krijgt heel veel informatie over paarden en niets over auto’s en dat is toch eigenlijk heel erg handig, nietwaar?

Een betaaldienst is een logisch uitbreiding die ik al eerder had verwacht. In de toekomst gaat er nog veel meer komen van Facebook. Wat dacht je van het aanbieden van reizen, films, verzekeringen enz. enz. Probeer eens een beetje buiten de vast lijnen te denken en dan kan je vast zelf ook nog wel wat verzinnen.

Een bedrijf als Facebook heeft zo veel mogelijkheden en gaat nog zo’n enorme groei meemaken dat je niet ander dan kan concluderen dat we nog maar aan het begin staan.